Uncategorized

Alege piatra scapitata

travertin light scapitat

 

Piatra scapitata este doar una dintre multiplele modalitati de a încorpora frumusețea pietrei naturale în casa dvs. Această piatră naturală are un aspect atemporal care evocă perioada în care constructiile implicau strict așezarea atentă si ordonata  a cărămizilor, blocurilor de piatra sau a bucatilor de piatra.

În zilele noastre, aceasta este în mare parte ornamentală din cauza progreselor în tehnologia construcțiilor.

Dacă aveți în vedere montajul piatrei scapitate în casa dvs., iată câteva aspecte de luat în considerare:

  • Piatra scapitata este de fapt o fatada.  Este o piatra decorativa pentru interior sau exterior, ceea ce înseamnă că poate fi aplicată pe pereții existenți fără a-i înlocui.
travertin mix scapitat
travertin mix scapitat
  • Piatra scapitata se monteaza pe verticala

Deoarece piatra scapitata este o aplicatie de fatada, nu se monteaza pe o suprafață orizontală. Ideea de piatră scapitata este de a adăuga textură și atractivitate vizuală, care este total incompatibila cu suprafetele plane ale podelelor sau suprafețelor de blat. Având în vedere acest lucru, aveți multe opțiuni de aplicare, de la coloane și secțiuni de perete, până la suprafetete invecinate  șemineului sau contrablaturi.

 

  • Ar fi indicat sa elaborati intregul design in care sa se incadreze piatra scapitata.

Cel mai bun mod de a alege piatra naturala scapitata este să  decideți mai întâi asupra culorii și texturii. Să presupunem că nu aveți piatră naturală în bucătărie și doriți să adăugați piatră scapitata pe contrablat deasupra chiuvetei. O modalitate bună de a începe acest proiect este să achizitionati piatra naturala scapitata înainte de prioecta blatul și de a achizitiona materialele pentru pardoseală. Nu trebuie neapărat să potriviți culorile, dar este posibil ca o o piatra naturala scapitata de culoare deschisă să nu ofere un contrast bun dacă nuantele blatului sunt inchise.

 

  • Alegerea finisajului la piatră scapitata este importantă

Cel mai popular finisaj în piatră scapitata este cel natural, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă limitați la acest aspect. Unii proprietari aleg piatră naturala scapitata pentru băile lor. În acest caz, plăcile de piatra de diferite culori pot fi foarte atractive, dar este posibil să nu fie cea mai bună alegere pentru o bucătărie sau șemineu. Dacă aveți deja podele sau blaturi cu finisaj periat, cea mai buna optiune ar fi să alegeți piatra scapitata cu un aspect natural.

piatra soclu Cork slefuit

    piatra soclu Cork slefuit
  • Piatra scapitata necesită întreținerea  suprafetei

Cu excepția cazului în care montati panouri false din piatră scapitata, nu ar trebui să uitați că aceste aplicații sunt realizate din piatră naturală, ceea ce înseamnă că acestea pot fi predispuse la pete și alte tipuri de daune, dacă nu sunt întreținute în mod corespunzător.

Initial este nevoie ca piatra naturala scapitata sa fie impregnata cu un produs special pentru protejarea acesteia. GMS 511 este un impregnant hidrorepelent cu efect natural, ideal pentru protejarea suprafetelor verticale, dar si plane, cum ar fi in cazul scarilor din marmura, piatra, granit sau pavaje. Acesta ofera suprafetelor tratate rezistenta la apa si cresterea rezistentei la agentii externi, cum ar fi ploi acide, smog, inghet si umiditate, pastrand culoarea naturala a acestora.

Daca se doreste o intensificare a culorii pietrei naturale scapitate, se poate opta pentru un impregnant cu efect umed, cum este SIL 290, un impregnant oleohidrorepelent cu efect umed, cu un spectru larg impotriva petelor de ulei, vin, detergenti, etc. Se utilizeaza atat pentru piatra natuala scapitata cat si pentru protejarea blaturilor de bucatarie, mese, bai si suprafete plane sau verticale din marmura, piatra sau granit. Suprafetele tratate capata o nuanta de efect umed scotand in evidenta venaturile si tonurile de culoare proprii ale materialului.

 

Nu folosiți produse obișnuite de curățare a gospodăriei. În schimb, utilizați în mod regulat un produs de curățare a pietrei naturale scapitate, precum Clean Stone. Dacă aveți o piatră naturala scapitata în exteriorul casei dvs., asigurați-vă că o curățați cu un produs de curățare special conceput pentru exterior, precum Cormac, este sigur de utilizat pe toate tipurile de piatră naturală, inclusiv granit, ardezie și calcar. Pentru a afla mai multe despre îngrijirea pietrei naturale, apelați astăzi la experții pentru îngrijirea pietrei naturale de la Rocas Decor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *