Uncategorized

Piatra pentru seminee: Care sunt cele mai bune optiuni?

Piatra pentru seminee: Care sunt cele mai bune optiuni?

 

Șemineele adaugă un sentiment de confort oricărei case.

Alegerea tipului potrivit de piatră pentru șemineu vă poate ajuta să creați o senzație caldă și primitoare și să îmbunătățiți aspectul general al spațiului dvs. Acest ghid vă va ajuta să alegeți cea mai bună piatră pentru șemineu.

Există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a decide cea mai bună opțiune pentru șemineul de piatră. Acești factori sunt analizați mai jos.

Ce aspect va doriti ?

Un șemineu din piatră poate avea multe înfățișări diferite. Stabiliți dacă doriți ceva care să arate rustic, modern, elegant, cald etc. După ce vă decideți asupra aspectului pe care îl urmăriți, puteți începe să vă gândiți la alți factori.

Aspect sau durabilitate? Ambele?

Când evaluați o piatră, veți dori să faceți câteva cercetări cu privire la durabilitatea și cerințele de întreținere. O piatră poate arăta frumos, dar poate necesita prea multă întreținere. Pe de altă parte, este posibil să găsiți ceva care vi se pare frumos și care nu necesită întreținere frecventă. Poate că nu vă deranjează să alegeți o piatră care necesită întreținere frecventă. Aceasta este pur și simplu o chestiune de preferință personală.

 

Care sunt opțiunile pentru șemineu din piatră?

Piatra naturală este unul dintre cele mai căutate materiale pentru șeminee și alte structuri casnice. Iată opțiunile dvs pentru șeminee placate cu piatra naturală:

  • Granit

Granitul este atractiv, durabil și ușor de întreținut. Granitul vă va oferi, de asemenea, o cantitate aparent nesfârșită de stiluri din care să alegeți. Va trebui să sigilați granitul aproximativ o dată pe an, dar își poate păstra aspectul de înaltă calitate ani de zile cu îngrijirea adecvată.

 

  • Marmură

Dacă doriți un aspect elegant pentru șemineul dvs., marmura este o opțiune excelentă. Venatura superba a pietrei vă poate ajuta să transformati șemineul in punctul focal al casei dvs. Marmura va necesita ceva mai multă întreținere decât o piatră precum granitul, dar atâta timp cât țineți pasul cu acest lucru, aveți grijă și sigilați din nou piatra la fiecare câteva luni, marmura dvs. va arăta grozav.

 

  • Cuarțit

Cuarțitul este o piatră naturală uimitoare care este adesea comparată cu marmura în ceea ce privește aspectul. Cu toate ca piatra poate părea similară cu marmura și necesită etanșare, cuarțitul este mai durabil și necesită o întreținere mai mică.

 

  • Calcar

Dacă doriți un aspect ușor și cald pentru șemineul dvs., calcarul este o alegere excelentă. Calcarul poate arăta foarte elegant atunci când este încorporat în casă sub forma de șemineu sau cămin. Piatra este poroasă, deci trebuie să vă asigurați că este sigilată și că țineți pasul cu curățarea.

 

  • Travertin

Travertinul este foarte asemănător cu calcarul. Acest lucru se datorează în principal faptului că este de fapt un tip de calcar, deși cele două materiale prezintă diferențe distincte. Puteți obține un aspect rustic sau modern cu travertin, în funcție de modul în care este instalat.

Remodelarea șemineului vă poate îmbunătăți drastic aspectul casei.

Acest ghid vă poate ajuta să vă transformați șemineul într-un punct focal al casei,  insa cele mai potrivite si personalizate recomandari le veti primi intotdeauna de la specialistii Rocas Decor.

Va asteptam cu drag in oricare dintre showroom-urile noastre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *