Uncategorized

Cunoaste-ți piatra

Curațare marmura, granit, travertin. Primul pas în îngrijirea și întreținerea corectă a pietrei este să înțelegeți clasificarea și compoziția geologică a pietrei din casa dumneavoastră. Informațiile de mai jos vă vor ajuta să identificați ce produse de curățare să utilizați și cum să îngrijiți cel mai bine piatra naturală.

Piatra naturală este clasificată în trei clasificări geologice de bază după procesele lor de formare respective: sedimentară, metamorfică și magmatică. În plus, pietrele din fiecare categorie pot fi fie calcaroase, fie silicioase.

Piatra calcaroasă este compusă în principal din carbonat de calciu. Acest compus chimic se găsește în mod obișnuit în piatra naturală, scoici și perle. Carbonatul de calciu este sensibil la soluțiile acide, prin urmare, pentru întreținere sunt recomandate curățări blânde, fără soluții acide. Din aceasta categorie fac parte: calcarul, travertin, onix, marmura.

Piatra silicioasă este compusă în principal din silicați: cuarț, feldspat, mica etc. O piatră silicioasă este în general rezistentă la majoritatea acizilor întâlniți în bucătărie. Cu toate acestea soluțiile acide de curățare nu sunt recomandate. Pietrele silicoase pot conține urme de minerale care sunt sensibile la acid. Din aceasta categorie fac parte: granit, quartit, ardezie,
Cere oferta pentru curațare marmura, granit, travertin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *